Jonkun aikaa sitten ajattelin, että voisin alkaa kirjoittaa Kuopion eri kahviloista tähän miun blogiini :) Ajattelin, että tänään olisi juuri hyvä päivä aloittaa, koska piti tehdä kaverin kanssa yks viittomakielen tehtävä samalla! 

Kahvila Kaneli (tai Kaneli- kahvila, miten päin vain) sijaitsee Kauppakadulla Foodin vieressä. Oon pariin otteeseen siitä kävellyt ja ikkunoista se näyttää tosi söpöltä paikalta! Kahvilassa on alakerta, keskikerros ja yläkerta, vaikka kahvila on kyll tosi pieni mutta siellä on kaikkia erilaisia tilpehöörejä, eri huonekaluja, kaikkea persoonallista.


Tää kuva on keskikerroksesta, just ennen ovea. Anteeks, että kuva on HIEMAN huonolaatuinen, mutta ei ollu aikaa ottaa kuvaa. Ihmisiä oli tänää siellä tosi paljon, enkä oikee halunnu heitä mukaan kuviin :D 

Mentii alakertaan ekaks, siellä oli kaikkee söpöä! Tässä muutamia kuvia: 


Miulla oli J mukana seurana ja myös "tulkkausapuna", koska en kuullut mitään :)

Päätettiin, että mennään yläkertaan, koska oltiin eristyksissä kaikista. Miulla siis oli viittomakielen tehtävänä asioimistilanne jossain esim. kaupassa, kirjastossa tai vastavassa ja mie menin kahvilaan. Jonkun piti olla mukana, joka pysty miulle kertoo, mitä miulle sanottiin. Laitoin siis korvatulpat ja oikesti en kuullu oikee mittään: vähän ihmisten muminaa, lapsen vaimeaa itkua (oikeesti se parku kuulemma iha kunnolla), astioiden kilinää, jne. En kuullu selkeästi yhtään mitään, en ees tajunnu, että koko ajan siellä olis soinu musiikkia, tuntu hassulle : D 
 Anyways, piti siis tarkkailla, mite ihmiset reagoi. Siell kahvilassa ei kummemmin, ihmiset vähä vilkuili, mutta iha normaalia sellanen. Myyjä (joka vaikutti olevansa elämäänsä tai sitten vaan työhönsä kyllästynyt) tosin katto vaan J:tä, eikä miuta, vaikka miunhan kanssa siinä puhuttiin.. Tää on aika yleinen ilmiö, jos ei oo ollu enne kuuron kanssa tekemisissä. Kaikille tiedoksi: jos tapaat kuuron, jolla on tulkki (tai muu ihminen, joka pystyy kääntämään suomesta viittomakielelle ja toisinpäin), katso sitä kuuroa, koska hänelle sie olet puhumassa :) 

Oli kyll tosi ärsyttävää, ku kuulin omat askeleeni ja varsinki hengityksen kuunteleminen oli jotain iha kauheeta, tuntu et höngin haha!! 

Hassua oli myös tulla kotiin, ku kämppis höpötti jotain ja sanoin vaa, etten kuule mitää,ku miulla on korvatulpat :D Toine katto jonku aikaa sanoo, et jassoo ja jatko höpöttämistä :D Otin ne aika nopeesti pois ja tajusin, et meilläki soi radio, hassua (: 
 

Mutta palataanpa takas tohon kahvilaan: 

 


Alhaalta ylös.






Tuossa kahvilassa oli paljon yhden korutaitelijan töitä, hää tekee kaikesta vanhasta tavarasta kaikkea hienoa! Tuo lasisulkatyö on hänen tekemänsä myös! Siellä vedessä on hopeinen kala, mutta sitä en saanut mitenkään hienosti mukaan kuvaan.


Miun eri ilmeet, piti vähä skarpata tossa toisessa kuvassa, etten näytä niin elämääni kyllästyneeltä :D


Unohdin, etten ottanut tiskiltä mitään kuvia, esim. mitä herkkuja siellä olisi ollut... Ei mitenkään olennaista, ketään ei varmasti olisi kiinnostanutkaan. : D Voin kuvitella, et suht monet kaverit hieman hymähtää tässä kohtaa, että aika perusmiuta...

 

Omasta mielestäni tuo kahvila oli aivan ihana, tiedän monia kavereita ja läheisiä, jotka tykkäis tuosta tosi paljon! Siellä oli ihana tunnelma ja paljon ihmisiä. Musiikista en osaa sanoa nyt mitään, mutta uskon, että oli tunnelmallista. Visuaalisesta näkökulmasta tykkäsin tosi paljon jokaista pientä yksityiskohtaa myöten! Siellä oli kasvispiirakkaa, chilimausteista kakkua, jotain ihanaa päärynäpiirakkaa ja torttuja sun muita ihania <3  Itse otin omenajääteen, joka oli aika imelän makeeta hrr! 

Suosittelen lämpimästi tuohon kahvilaan menemistä! 
<3: La