Aattelin vähä päivitellä miun viime viikon tapahtumia :) Alotettaan vaikka kuurosokko-opinnoista: 

Harjoiteltiin tilan kertomista tuntoaistin avulla. Esim., kun tullaan uuteen huoneeseen, voidaan kuvailla kuurosokealle selkään piirtämällä tila.


Tässä kuvailen K:lle luokkatilaa. Aina aloitetaan suuremmista asioista pienempiin, esim. minkä muotoinen huone on, missä on ikkunat, ovet,  jne. ja siitä jatketaan pienempiin asioihin kuten taulut, pöydät,jne. Aina on hyvin tärkeää kertoa, onko huoneessa ketä ihmisiä vai onko ollenkaan ketään. Jotkut luokkakaverit sano sitä, et se oli tosi tärkeetä heille tietää, ettei tarvitse arvuutella ja ihmetellä. Itelleni sokkona oli tärkeetä tietää, missä on ovi ja ollaanko myö oven lähellä vai missä, että hahmotan oman paikkani siinä tilassa.

Toisena päivänä käytiin taas uutta juttua, antikva- kirjoitusta. Jos ihminen yht äkkiä kuuroutuu ja sokeutuu, se on "hätäkommunikaatiokeino" alussa. Siinä kämmeneen, selkään tai pöytään "kirjoitetaan" etusormella kirjain kerrallaan sanoja ja kun sana on kirjoitettu "pyyhkäistään" sana pois. Tää tapa on todella HIDAS ja vaatii tiivistämistaitoa ja hermoja(tää tuli käytännössä huomattua :D). Eli ohjaaja omalla etusormellaan kirjoittaa kuurosokon käteen esim. sanoja, mitä haluaaa kertoa.

Itse sokkona ollessani ymmärsin 85% mitä miulle kirjoitettiin. Käteen kirjoittaessa oli helpointa ymmärtää, jotenkin hahmotti paremmin, koska kämmenessä on "rajat".  Huomasin myös, että jos on pidempi kynsi niin se "terävöittää" tekstiä kuin jos etusormella vain kirjoittaa, niin tuntuu, että teksti on "blurraantunut". Jännittävää :D
 Selkään kirjoittaessa meni vähän huonommin ja pöytään kirjoittaessa ihan ok :) Yritän saada tästä harjoituksesta kuvan, koska voi olla hieman hankala näitte miu selitysten perusteella ymmärtää mitä tarkoitan.

 

Kävin yhtenä päivänä A:n luona katsomassa poitsua, joka haettiin silloin pari kuukautta sitten hälle uuteen kotiin (: Pikkanen ei ookkaan enää niin pieni, vaa kasvanu iha kunnolla! 
 


Tui tui, olen söpö :)

 


Poitsun mami :) 

 

Kävin Viuhdin kanssa torstaina syömässä sushia. Oli varsin.. mielenkiintoista :D Oli kyllä ihan tyhmää, että meidän piti ottaa se kaikki mitä listalla oli (esim. kumpikaan ei halunnut tonnikalasushia huoh!). Maistu kyll iha scheisselle siihe nähe mite paljo se makso! Uskon kyll, et sushi voi olla hyvää ,jos ihan asiaihmiset tekee sen, eikä mitkää suomalaiset perusravintolakokit :D No tulipahan kokeiltua..


Näytti kyllä paremmalta, miltä maistu. :D Soin itelleni syödä vaa jättikarkarapusushin ja jokirapumikäliesushin.

Ny on alkant uus viikko ja kattellaa mitä se tuo tullessaan. Tänää on ainaki vapaapäivä, josta nautin iha vaa höntsäilemällä :) 

<3: La